HeidiSalo Ihmisten puolesta inhimillisiä päätöksiä

Viranhaltijat toimii ja hyvät veljet auttaa

  • Viranhaltijat toimii ja hyvät veljet auttaa

Viimeisten kuukausien aikana on tullut kohdattua jos jonkinlaista epäkohtaa joita tapahtuu tavallisille ihmisille meidän maassa. Omalta osaltani kuunnellessani näitä ihmisiä alkaa jo pinna pikku hiljaa kiristyä. Seuraavat tapaukset liittyy siis suoraan mielivaltaiseen toimintaan mitä täällä tapahtuu. Koska Karpolla ei enää ole asiaa, niin minulla on ja tässä tulee osa 1. Seuraava kertoo siitä, miten nyky-Suomessa saa oikeutta, kun teet virkamiehestä valituksen. (Ei kuitenkaan liity tähän tapaukseen.)

”Hyvinvoivan oikeusvaltion vanhusbisnes”-kirjoituksen vanhukselle oikeudenkäynnin jälkeen määrättiin yleinen edunvalvonta hoitamaan taloudellisia asioita ja laajennettiin hoitamaan hoitoon ja asumiseen liittyviä järjestelyjä, mutta oikeus katsoi, että asiasta voi sopia ja vanhus saa asua omaistensa luona jossa ollut jo yli vuoden. Heti kun yleinen edunvalvoja aloitti toimessaan, päräytti hän eteenpäin väärinperustein poliisioperaatiot, yritti ottaa hallintaansa omaisuutta mikä ei edes kuulu hänen hoidettavakseen. Asiakasohjaaja joka on asiakassuhteen päättymisen jälkeen jopa yli vuoden seuraillut potilastietojärjestelmissä vanhuksen ”liikkeitä” ja soitellut erinäisiin paikkoihin omaisia parjaten ja panetellen sai edunvalvojan kanssa järjestettyä vanhukselle laitospaikan. Edunvalvoja ilmoitti tästä omaisille sähköpostitse 3 pvää ennen kuin kyseinen hoitojakso piti alkaa. Vanhus ja omainen olivat tällöin lomailemassa muualla Suomessa, mutta heidän palatessaan kotiin, pysäytti poliisit auton ja vanhus pakotettiin lähtemään ambulanssilla ensiapuun, koska häntä hoitanut ”tytär” kuulemma uhkaa vanhuksen henkeä ja terveyttä ja vanhus ei muka ole oikeustoimikelpoinen (maistraatista on myöhemmin haettu silti paperi jossa lukee, että vanhuksen toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu). Yöllä oli ensiavusta soitettu ”tyttärelle” ja sanottu, että kaikki on kunnossa, tulkaa hakemaan omaisenne ja jatkakaa hyvää hoitoanne.

Hoitojaksosta oli pyydetty ensiavusta ensin virka-apupyyntöä nojaten mielenterveyslakiin, tartuntalakiin sekä kehitysvammaistenhoitolakiin. Sitä ei ollut annettu, koska mikään niistä ei täyttynyt. Sen jälkeen oli yritetty omalääkärin kautta saada lausunto ja lähete laitoshoidon tarpeesta, mutta tämäkään lääkäri ei ollut suostunut sellaista tekemään, koska sille ei ollut perusteita, eikä ollut edes tavannut vielä vanhusta. Joten asiakasohjaaja otti yhteyttä kaupungin laitospaikkaan ja yhdessä siellä toimivan sairaanhoitajan kanssa järjestivät paikan ilman minkään lääkärin lausuntoa tai, että kumpikaan näistä olisi ollut edes minkäänlaisessa hoitosuhteessa vanhukseen. Asiakasohjaaja väitti, että hän ei ole tällaista tehnyt, koska ei ole asiakassuhteessa ja esimiehensä puolusteli samoin. Asiakasohjaaja tiesi siis itsekin tehneensä lainvastaisesti, koska ilman asiakassuhdetta potilastietojärjestelmistä on laitonta tonkia kenenkään tietoja.

Kun väkinäistä laitoshoitoa ei saatu järjestettyä keksi edunvalvoja omaisia kohtaan perättömiä rikossyytteitä ja oli nimennyt asianomaiseksi vielä vanhuksenkin. Koska vanhuksen toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu, pitäisi edunvalvojan pyytää toimiessaan valtakirja vanhukselta tälläisiin asioihin. Jokainen voi miettiä miten tällainen vaikuttaa vanhaan ihmiseen. Onko laitosjakson tarkoituksena ollut saada vanhus takaisin ylilääkityksi ja lausunto siitä, että ei muka pystyisi ymmärtämään omista asioistaan?

Viranomaiset ovat toimineet täysin lainvastaisesti ja tehneet mielivaltaisia päätöksiä. Nyt jokainen yrittää pestä käsiään tässä asiassa ja puhuvat itsensä pussiin. Edunvalvoja ei esim. ole huolehtinut päämiehensä perustarpeiden saannista (onneksi vanhuksella on omaiset), koska ei muka tiedä missä päämiehensä asuu. Kuitenkin on osannut poliisioperaation järjestää lomalla olevien ihmisten asuntoon ja kääntää vanhuksen postit tulemaan itselleen. Omaiset ovat jopa omista rahoistaan maksaneet vanhuksen lääkärikäynnit sekä hoitaneet vanhukselle hampaat kuntoon jotta puheentuottaminen olisi helpompaa. Edunvalvojaa ei ole pätkääkään kiinnostanut vanhuksen hyvinvointi.

Missä tässä asiassa hoidetaan vanhuksen oikeuksia? Mainittakoon vielä, että vanhuksen omaiset ovat monen ihmisen työllä tehneet selvityspyyntöjä, valituksia ja lisäselvityksen lisäselvitystä sekä juosseet todistepapereiden perässä. Ei siis ole ihme, että nykypäivänä ihmiset eivät jaksa valittaa oikeuksistaan koska se todella on raastavaa henkisesti ja fyysisesti sekä vaikuttanut tässäkin tapauksessa monen ihmisen opiskeluihin, työhön ja arkiseen elämään, eikä sellaista yksin jaksaisikaan. Ihmisoikeusjärjestöä ei ole asia kiinnostanut, eikä myöskään oikeusasiamiestä, Valviraa tai sosiaaliasiamiestä. Moni lääkäri on kyllä ihmetellyt asiaa ja yhden lääkärin mielestä edunvalvonta pitää purkaa välittömästi ja edunvalvoja on uhannut vanhuksen henkeä ja terveyttä toimillaan.

Vanhus on nyt tehnyt kiellon potilastietojärjestelmiin, ettei kuka tahansa pysty enää hänen asioitaan tonkimaan, mutta pitäisikö kohta hakea jo lähestymiskielto kun joka vko tulee ihme juttuja tietoon mitä nämä asemaansa väärinkäyttävät ihmiset sähläävät!

Eikö olisi ihmisten jo oikea aika saada oikeutta ja joku instanssi joka oikeasti valvoo ihmisten etuja ja pistää virkamiehet ja sellaisessa asemassa olevat ihmiset kuriin jotka tahallisesti pystyvät vaikeuttamaan tavallisen ihmisen elämää. Tässä maassahan saa tehdä ”vallassa” ollessaan mitä sattuu!

Joka tapauksessa tämä tapaus tässä tullaan selvittämään perinpohjin ja oikeus on toteuduttava ja sitä haetaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ensinnäkään et saa mitään ns.oikeutta,yhdeltäkään virkamieheltä, heillä on omat suojansa,ja omavalvontansa,omat suojelijansa,ihan sinne korkealle pallille asti.Yksikään viranomainen ei toista laita vastuuseen,koska vastuuta ei kellään ole.Lastensuojelu on hyvä esimerkki siitä,kuinka omavalvonta ja suojelu toimii siellä viranomaiskehdossa.

Aluehallintavirastoon on turha naukua,siellä ovat puolueiden palleilta omat miehet ajamassa kunkin tahon etua.On ent.kokoomuslaista,keskustan,sdp:n jne.naista ja miestä.Tässä maassa oikeus on aseman ja suhteiden avulla saatavaa. Rattijuoppokin pelastuu kun on tarpeeksi suhteita,murhaajat ynm.Karpoa ei suomeen enää saa,tämä epärehellinen säätäjien joukko ei siihen taivu,kuten ei sallita julkaista tutkivaa journalisimia harjoittavien ohjelmia tai kirjoituksiakaan.

Nämä laitokset ja niissä viranomaiset kun tekevät toisilleen duunia,jota valvovat itse,kuten valitustenkin osalta.Siksipä EIO:llekin meneviä valituksia alettiin seulomaan,eli ei pääse alkua pidemälle.Samasta syystä perheidenkin oikeudet on karsittu minimiin.Lakeja on muuteltu sitä mukaa,kun ihmiset ovat alkaneet uskaltaa ajaa oikeuksiaan.

Sosiaaliasiamies,potilasasiamies jne,niin kauaa ei niilläkään ole mitään virkaa,kun se taho maksaa palkan ,josta valituksia tehdään.Suomessa ei ole puolueetonta tahoa ,joka ajaa perheiden,sairaiden,vanhusten tahi muidenkaan asioita.Ei halutakkaan,koska puolueiden kautta saadut hyvä veli/sisko suojatyöpaikat olisivat vaarassa.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Omat omaiset ovat parhaat hoitajat. Nyt alkoi kiinnostaa tämä "Edunvalvoja". Samankaltaisia tapauksia tullut vastaan, jossa vanhukselta on ainoastaan tarkoitus viedä omaisuus. Jos on oma omainen elossa ja kykenee hoitamaan - ei ole mitään syytä määrätä edunvalvojaa.
Edunvalvojalla aiheutetaan vain lisää kustannuksia vanhukselle ja pahaa mieltä tällaisilla operaatioilla. Sen verran monta tapausta on tullut vastaan, että kiinnostaa, ovatko samat ihmiset ilmoitusten takana.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Toimituksen poiminnat