HeidiSalo Ihmisten puolesta inhimillisiä päätöksiä

Anteeksi, kun tulevaisuutenne pilattiin.

On pakko sanoa itsekin muutama sananen Sipilän mitättömästä anteeksi pyynnöstä. Viime laman lapsena tuli nähtyä ja koettua paljon eikä sitä aikaa kuitata yhdellä sanalla.

Riittääkö pelkkä anteeksipyyntö 90-luvun uhreilta tai heidän omaisiltaan? Ihmiset kärsivät sen ajan tapahtumista vielä tänäkin päivänä eikä se suinkaan ole ulottunut yhteen sukupolveen.

Kuvottava ajatus, että vallankahvassa silloin olleen puolueen tämän hetkinen johtohahmo pyytelee anteeksi, mutta ei osoita syyllisiä siihen toimintaan mitä tapahtui tai tuo edes helpotuksia niiden ihmisten elämään joita ne asiat koskivat silloin ja nykypäivänä. Ei vaan uusiralli on alkanut, ne jotka kärsivät 90-luvulla tulevat varmasti jälkipolviensa kanssa kärsimään tästä kierroksesta.

Helpottaako anteeksi pyyntö sen perheen lasta jonka vanhemmista toinen tappoi itsensä firman mennessä konkurssiin? Tuntuuko niistä lapsista anteeksi pyyntö miltään jotka aamuisin ilman aamupalaa menivät kouluun mahakurnien kouluruokaan asti, kun vanhempien rahat otettiin lainojen maksuun vaikka ne myytiin halvemmalla muualle. Tuntuuko se niistä miltään joilta vietiin koti alta, tulevaisuus, unelmat, suunnitelmat ja pohja koko elämältä.

Se sama on tapahtumassa, pysäytetään se, koska tällä käynnissä olevalla kiepillä häärää se sama porukka joka toimi yli 20 vuotta sitten. Seuraukset tulee olemaan paljon suuremmat ja uhrien lukumäärä suurempi.

Käykäähän allekirjoittamassa! http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havisi_hyvinvointivaltio

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän HeidiSalo kuva
Heidi Salo

En mielestäni niin kirjoittanut vaan "vallankahvassa silloin olleen puolueen tämän hetkinen johtohahmo pyytelee anteeksi".

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Anteeksipyyntö kuuluu Mauno Koivistolle.

Käyttäjän HeidiSalo kuva
Heidi Salo

Tuskinpa edes vaivautuu anteeksi pyytämään ja niin kuin jo tekstissä sanoin, auttaako se mitään jos niin käy. Tarvitaan tuomioistuin joka saattaa vastuuseen näitä rikoksia tehneitä päättäjiä ja virkamiehiä ja heidän juoksupoikiaan.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Upea kirjoitus Heidi.

Tästä juuri on adressissa kysymys. Laitetaan piste tälle kansan ryöstölle.

Käyttäjän HeidiSalo kuva
Heidi Salo

Kiitos. Pyrin yksinkertaisesti tuomaan asiaa esille. Sääliksi käy sitä nuorta sukupolvea joka ei tiedä näistä asioista mitään ja kuvittelevat kaiken tulevan ilmaiseksi. Suuri osa meistä 80-luvun lapsista näki aika paljon, osa niistäkin kyllä halunneet unohtaa menneet, mutta toivoisin, että heräävät ja tekevät tälle asialle nyt jotain ja vaativat vastuunkantoa ja niitä ihmisiä vastuuseen jotka nämä teot silloin aiheuttivat.

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Tyhmyydellä ei ole mitään rajaa korkeissa asemissakaan

Hyvinkin korkeissa asemissa voidaan toistaa vanhoja virheitä. Toistuvatko – 90 luvun lamanhoidon katastrofaaliset virheet pian Suomessa, eikö mitään ole opittu menneistä virheistä?

Merkit viittaavat siihen suuntaan, koska nyt jotkut ovat kaipailleet sen aikaisten ”IiroViinasten” menettelytapoja. Taustoja ei kovin hyvin siis tunneta tai muisteta. Muuten täytyisi kaipailijoiden omata sosiopaattinen mielenlaatu. Onkin syytä valaista, palauttaa mieliin sen aikaisia tapahtumia: Silloisen -90 laman pankkikriisin taustalla oli Euroopan yhteisöön liittyminen. Laman ”hoitona” sitten noin 60.000 suomalaista myytiin velkaorjiksi norjalaiselle pörssiyhtiölle viideksitoista vuodeksi. Suomen valtio ei saanut kuin ”200” euroa / velkaorja/vuosi. Näin tuhottiin tämän väestönosan yrittäjäurat ja innovatiivisuus vähintään 15 vuodeksi. Se on suuri osa yrittämistä. Moni meistä päätti päivänsä ennenaikaisesti.

Päätös oli inhimillisesti ja oikeudellisesti katsottuna täysin kohtuuton. Taloudellisestikin päätös oli todella tyhmä. Ei vaadita paljon, käsittää sen verran, että nämä 60.000 ihmistä olisivat varmasti tuottaneet kansantaloudelle 15 – 17 vuoden aikana ”100” kertaa enemmän uusina innovaatioina ja työpaikkoina. Norjalaisten velkaorjina sen sijaan välteltiin virallisia tuloja. Elettiin jotenkuten harmaan talouden turvin. Asuttiin autotalleissa, parakeissa tai sukulaisten kesämökeillä. Jotkut antoivat ulosmitata 1/3 nettopalkastaan vuosien ajan. Uutta yritystoimintaa ei lamavelallisten porukka voinut käytännössä aloittaa.

Laman pankkikriisin tausta

Lamatutkija Jaakko Kiander: ”Ei voi edellyttää, että velalliset ymmärtäisivät asioita paremmin kuin pankit tai talouspolitiikan johto, jotka yllättyivät täysin pankkikriisissä. Kuitenkin juuri velalliset pakotettiin maksamaan pankkikriisin hinta loppuun asti”

Pk-yrittäjät uhrattiin 1990-luvun hallituksissa.
Todennäköisesti Kokoomus myi pk-yrittäjät hallituksen istunnoissa. Saivat demareilta ja vasureilta ehkä jotain vastineeksi suuryrityksille. Pankkikriisin taustalla oli Suomen 64. hallitus tästä
Laman ”hoitoa” toteutti Suomen 65.hallitus ja Suomen 66.hallitus

http://www.etvk.fi/tyhmyydella-ei-ole-mitaan-rajaa...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tässäpä Suomen Pankin pääjohtajan näkemys vakaasta tai vahvasta markasta. Tosiasia on se, että Suomi velkaantui vahvan markan johdosta,kun rahamarkkinat avattiin, alkoi kulutusjuhlat.Paavo Väyrynen varoitti koko 1980-luvun lopun vahvan markan vaaroista.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Rolf Kullberg ei kertonut kaikkea kirjassaan.

Kullbergiltä on olemassa "testamentti", joka ilmeisesti julkistetaan vasta Mauno Koiviston kuoltua.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiander ei tiennyt kriisin taustaa.

Löysin perimmäisen taustan vajaat kaksi vuotta sitten.

Ks. kommenttini 3.9.2013 14:01
osoitteesta http://www.promerit.net/2013/01/19045/

Käyttäjän HeidiSalo kuva
Heidi Salo

" Taloudellisestikin päätös oli todella tyhmä. Ei vaadita paljon, käsittää sen verran, että nämä 60.000 ihmistä olisivat varmasti tuottaneet kansantaloudelle 15 – 17 vuoden aikana ”100” kertaa enemmän uusina innovaatioina ja työpaikkoina." Hyvä huomio, mutta nämä talousnerot jotka meillä johtotehtävissä pyörii ei tunnu omaavan minkäänlaista talousosaamista. Verorahoilla on kyllä komeesti opiskeltu, mutta näemmä turhaan.

Tuli mieleen, että eipä taida todelliset luvut uhreissa olla edes noissa, koska se mitä tapahtui 90-luvulla vaikuttaa edelleen osaan niistä ihmisistä jotka on tähän mukaan silloin joutuneet.

Käyttäjän JariNiskanen kuva
Jari Niskanen

Myös tämä kannattaa lukea. Laman yksi tunnetuimmista uhreista kirjoittaa.
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187280-t...

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Edelleen meitä taistelijoita jatkaa taistelua oikeudessa laillisesta omaisuudestaan.

PK-yrittäjät työllistävät eniten Suomessa, mutta heitä arvostetaan poliittisessa pelleilyssä kaikkein vähinten. heidän sijoittamallaan omaisuudella ei ole mitään oikeusturvaa -niin kuin ei heillä itselläkään. Kun kaadetaan pienyritys siinä samalla menee työpaikat eli lapsi menee pesuveden mukana.

Allekirjoittakaa ja jakakaa kavereille alla oleva adressi. Tälle kansan tuhoamiselle on saatav nyt piste:

http://www.adressit.com/totuus_esiin_-_mihin_havis...

Toimituksen poiminnat